El Forumstoa: secció de fòrums de La Stoa.
¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.
El Forumstoa: secció de fòrums de La Stoa.

Els fòrums stoers de Forocatalan seran suprimits a mig plaç, potser en menys de tres mesos, en virtud d'una sentència legal stoera ja aprovada que no admet recursos. Demano la vostra comprensió en aquest tràmit legal i els seus efectes.
 
ÍndexCercarRegistrar-seRegistrar-seIniciar Sessió

 

 ¿Com són els diferents càrrecs de moderador?

Ir abajo 
AutorMissatge
Dorat_relataireNombre de missatges : 7
Data d'inscripció : 25/06/2008

¿Com són els diferents càrrecs de moderador? Empty
MissatgeAssumpte: ¿Com són els diferents càrrecs de moderador?   ¿Com són els diferents càrrecs de moderador? Icon_minitimeDj Jun 26, 2008 12:20 am

Explicació del significat de "moderador electe i vitalici".

Suposo que ja queda clar el que significa ser moderador: tens més poders que un usuari (i menys que un administrador). Generalment (per no dir la majoria de cops), en Internet, un moderador té les funcions com a tal en un fòrum o en una comunitat.

En La Stoa es distingeixen tres classes de moderadors (segons el cas, actualment, les places estan ocupades o vacants). Són els següents (amb les següents característiques): moderador electe lliure, moderador electe autoritzat, i moderador vitalici. A continuació ve una explicació més detallada.

Moderador electe lliure.

- Només pot ocupar aquest càrrec una sola persona com a màxim. Ha d'estar ocupat per algú la major part del temps (preferiblement sempre si és possible).

- Actualment, el càrrec està vacant.

- No és un càrrec vitalici; s'ha de renovar cada vuit mesos.

- Aquest tipus de moderador no necessita prèvia autorització d'en Crom. Tothom pot presentar-se, si bé només un pot tenir la plaça. L'únic motiu pel qual Crom el podria expulsar és apelant a un incompliment flagrant de la normativa.

- És elegit per sufragi universal entre tota la resta de candidats.

- Només se li pot acabar el mandat per tres motius: 1) ser expulsat per Crom sota motiu d'incompliment flagrant de la normativa; 2) presentar la dimissió (per lliure voluntat, sense necessitat de donar explicacions) i 3) la finalització del mandat al acabar el seu termini (que és, per ara, i fins que no es modifiqui, uns vuit mesos).

- Un cop finalitzat el mandat, i a menys que un càstig flagrant de la normativa se li ho impedeixi, pot tornar-se a presentar a les següents eleccions d'immediat, sense cap impediment, esperant que la bona sort i/o el suport dels altres candidats (el sistema és parlamentari) el permetin tornar a manar.

Moderador electe autoritzat.

- Poden ocupar aquest càrrec fins un màxim de tres persones (fins que les lleis no decideixin una altra cosa).

- Actualment no hi ha cap persona que ocupi cap d'aquests càrrecs.

- No és un càrrec vitalici; s'ha de renovar cada vuit mesos i, a més, per renovar-se, apart del vist-i-plau del poble, necessita l'autorització expressa de l'Stoer 1r (Crom el nòrdic).

- A diferència del moderador electe lliure, el moderador electe autoritzat necessita la prèvia autorització d'en Crom, tant abans de sotmetre's al primer sufragi, com cada vuit mesos, és a dir, en cada renovació de càrrecs.

- L'autorització que dóna (o que denega, o que treu) en Crom a un moderador autoritzat és completament lliure. Pot desautoritzar a qui vulgui, dins les condicions fixades al pàrraf anterior. No li cal a l'Stoer 1r cap bon motiu com per denegar l'autorització: simplement, cal que afirmi que no la dona, i el moderador ja no la té.

- És elegit per sufragi universal (en la seva presentació, i durant cada elecció) de forma individual; és a dir, se'l sotmet a una votació de Sí/No/Blanc. Si aquest candidat treu la meitat més un de vots a favor més que de vots en contra (i independentment dels vots en blanc), surt elegit; en cas contrari, haurà de renovar dintre de vuit mesos, i esperar la nova oportunitat.

- Ha de ser sotmès a votació individual (Sí/No/Blanc) tant en el moment de la votació com cada període electoral.

- En Crom no pot esperar indefinidament a donar l'autorització a un usuari. Només té 10 dies per decidir-se. Si l'Stoer 1r es retrassa un període de 11 o més dies en la concessió de l'autorització, se li aplicarà el silenci positiu: és a dir, es considerarà l'autorització com a vàlida. Si en Crom denega l'autorització, aquest usuari no podrà tornar-la a demanar fins passats un mínim de dos mesos (si és que desitja tornar-la a demanar, cosa a la qual és lliure de fer-ho o no fer-ho).

- Una petició d'autorització per al càrrec de moderador electe autoritzat només es pot fer a través dels fòrums. Qualsevol altra forma de fer l'autorització (inclosos el msn i l'email, o qualsevol altre) no són vàlids.

- L'autorització mai es dóna per sobreentesa; sempre s'ha de demanar explícitament. Les normes prohibeixen que l'administrador (tant si ho prefereix com si no ho prefereix) presenti pel seu compte la candidatura de ningú; el primer pas l'ha de fer el propi usuari, dins un fòrum stoer.

- Només se li pot acabar el mandat per tres motius: 1) ser expulsat per Crom sota motiu d'incompliment flagrant de la normativa; 2) presentar la dimissió (per lliure voluntat, sense necessitat de donar explicacions) i 3) la finalització del mandat al acabar el seu termini (que és, per ara, i fins que no es modifiqui, uns vuit mesos, o menys si el període entre votacions és inferior a aquesta durada).

- Actualment, però, el càrrec de moderador autoritzat està en suspensió, fins que tinguem un moderador lliure en el càrrec.

Moderador vitalici.

- Poden ocupar aquest càrrec fins un màxim de tres persones (actualment, només l'ocupa una persona: l'Ignatius). S'entén que es dóna només a persones importants en la web.

- És realment un càrrec vitalici i no està sotmès a cap tipus de votació (almenys, no un cop la persona ja ha assolit aquest càrrec).

- No necessita autorització d'en Crom, si bé, naturalment, pot ser expulsat en cas d'incompliment flagrant de la normativa de La Stoa.

- Per tant, només se li pot acabar el mandat per tres motius: 1) ser expulsat per Crom sota motiu d'incompliment flagrant de la normativa; i 2) presentar la dimissió (per lliure voluntat, sense necessitat de donar explicacions).

Característiques en comú dels tres tipus de moderador.

- El jurament d'obediència a la normativa de La Stoa (el qual també s'hi sotmet en Crom, si bé ell té més drets i poders dintre d'ella).

- La possibilitat de dimissió a l'acte, i sense cap necessitat de justificació, del càrrec (com a molt, en Crom té la possibilitat d'intentar convèncer-lo per les bones, si bé sota cap motiu pot retenir-lo en el càrrec contra la seva voluntat, un cop hi hagués un hipotètic fracàs del diàleg).

- Els tres càrrecs de moderador són incompatibles entre ells. Una persona només pot tenir màxim un d'aquests càrrecs alhora. Aleshores, una persona no pot ser moderadora electe lliure i moderadora electe autoritzada alhora, per exemple.

- La impossibilitat que Crom ocupi cap càrrec en absolut de moderador. El càrrec d'administrador impossibilitat sempre de tenir el càrrec d'administrador.

- La necessitat absoluta que sigui en Crom qui obri les votacions de tots els moderadors. Si un usuari intenta obrir per anticipat una votació per a moderador, tant si està ben redactada com si no, se li serà esborrada, i el resultat possiblement serà comptabilitzat però sempre amb efectes de vot nul. (Per suposat, això significa també, com a dret de l'usuari, que el Crom té que publicar, sota un marge possible de temps no superior a cinc dies, la votació, o bé el resultat de la votació; un retràs en aquest marge de temps suposaria una infracció al moderador, d'acord amb les lleis.).

- L'equivalència de poders entre tots els moderadors. Un moderador vitalici té els mateixos poders que un moderador electe lliure o un moderador electe autoritzat. Aquests són: posseir un fòrum per ell mateix, amb la possibilitat d'editar i esborrar missatges, sempre intentant obeir respectuosament la normativa stoera i a Crom com al seu màxim avalador.


Editat per darrera vegada per Dorat_relataire el Dj Jun 26, 2008 12:38 am, editat 1 cop en total
Tornar a dalt Ir abajo
Dorat_relataireNombre de missatges : 7
Data d'inscripció : 25/06/2008

¿Com són els diferents càrrecs de moderador? Empty
MissatgeAssumpte: Re: ¿Com són els diferents càrrecs de moderador?   ¿Com són els diferents càrrecs de moderador? Icon_minitimeDj Jun 26, 2008 12:36 am

Vull que quedi clara una cosa, perquè potser la lectura en fred no ho deixarà prou clar. A veure.

Fins que no tingui un moderador electe lliure, no em decidiré a tenir un moderador electe autoritzat.

Vull que, primer, surti algú avalat pel poble; i després, algú avalat en una elecció individual.

¿Serà en Haddock el primer moderador electe lliure que tingui un càrrec normal i durader en el Forumstoa? Està per veure...
Tornar a dalt Ir abajo
 
¿Com són els diferents càrrecs de moderador?
Tornar a dalt 
Pàgina 1 de 1

Permisos d'aquest fòrum:No pots respondre a temes en aquest fòrum
El Forumstoa: secció de fòrums de La Stoa. :: La Stoa i el Cosmos Stoer. :: Debat sobre el Cosmos Stoer: La Stoa, la Viquipèdia, el Forumstoa en general, i d'altres.-
Canviar a: